Share | 
 

 skalnata obala

View previous topic View next topic Go down 


the god


Število prispevkov : 320
reputation : 0


admin


avatar

PostSubject: skalnata obala   Sun Sep 01, 2013 11:56 pm
skalnata obala
Back to top Go down
View user profile http://ghostsfromtomorrow.slovenianforum.com


holly hayes


Female
Število prispevkov : 16
reputation : 0


royal


avatar

PostSubject: Re: skalnata obala   Sun Sep 22, 2013 6:26 am

Končno je bila sama. No, približno. Stražarja je prosila, da stoji kakšnih sto metrov za njo, da bi imela malo nekakšne zasebnosti. Stala je obrnjena proti jezeru in vdihovala hladen zrak. Oblečeno je imela temno rdečo jakno, črno krilo in belo majico, na kateri je s krvavo rdečimi črkami pisalo FREEDOM. Bila je draga bela majica, ki jo je popisala v slabi volji, ko je spet obupovala nad kraljevskim življenjem. Najraje bi takoj postala bunkelj, ki nima pojma o vseh traparijah, ki se dogajajo v tem času. Globoko je vdihnila in zapela staro bunkeljsko pesem I see the light*.Bilo ji je žal, da ni imela s sabo kitare. Lahko bi storila, kar bi želela. Zdaj, na primer, bi jo igrala, če bi se pa spet jezila nad kraljevskim življenjem, pa bi jo zagotovo z vso silo treščila ob tla ali pa jo vrgla v vodo. Uničevanje dragih stvari je bil njen najljubši način kazanja jeze. A tokrat ni bila jezna. Uživala prve jesenske dni in pela svojo najljubšo pesem.

[*no zdej še sicer ni stara, čez 177 al kokerkoli let že pa bo.]

_________________
Back to top Go down
View user profile


vasilisa vasilyev


Female
Število prispevkov : 89
reputation : 0


ravenclaw


avatar

PostSubject: Re: skalnata obala   Sun Sep 22, 2013 6:46 am


holly :3 / 298 words / hope you like it

vasilyev niti približno ni uživala na tisti dan; bilo ji je sicer všeč, da zopet ni sijalo sonce kot že nekaj dni, toda njen dan je bil poln samega kupa bedakov, ki so se ji skušali prikupiti, toda do zadnjega so jo vsi naslavljali z vasiliso in nihče je ni zares poznal. še hujše volje je bila, ko ji je ariadna na kratko sporočila, da je v priporu zaradi 'vaje urokov na učiteljici napojev' in zato ni imela možnosti, da bi si dopisovala z njo. včasih jo je res pogrešala; toda če je mislila nanjo, se ji je v spomin vrnil tisti januar po tem, ko je odšel. na to ni hotela misliti, ker je vedela, da se ne bo vrnil. ko se bo urjenje končalo, ne bo prišel nazaj. pozabil bo nanjo in se poročil z primernim dekletom, ki sicer vasilyev ne bo segalo niti do kolen. tolikokrat je že poskušala, da bi se z svojo metamorfno sposobnostjo naredila nove spomine, novo življenje, toda vedno je prišla do istih ugotovitev - lahko je spreminjala le svoj videz, ne pa tudi svojega življenja in preteklosti. škoda.

tisti dan jo je vadba urokov odpeljala na veliko, skalnato obalo, saj se je mislila poigrati z skalovjem in ga izoblikovati po svoji meri, ko je skoraj ob morju zagledala neko dekle. seveda je takoj vedela, kdo je - holly hayes, ena od teh prekletih kraljevskih ljudi, ki so mislili, da imajo lahko vse. toda tokrat vasilyev ni pljunila po tleh ter si nadela zaničevalno faco, kakor ponavadi, ko je srečala enega od njih, ampak stopila k dekletu. še sama ni vedela, kaj jo je prijelo. "zdravo," je dejala. "ti si holly, kajne?"
Back to top Go down
View user profile


holly hayes


Female
Število prispevkov : 16
reputation : 0


royal


avatar

PostSubject: Re: skalnata obala   Mon Sep 23, 2013 12:27 am

Holly je nehala peti in rekla: "Ja, Holly sem, a si želim, da ne bi bila. Zaradi upora in tega. Ne zdi se mi pošteno, da bi poleg naših staršev želeli ubiti še nas, otroke. Mi pri tem nimamo nobene besede." Pogledala je v nebo in opazila oblak v obliki metulja. Nekaj sekund ga je opazovala, potem pa se spet obrnila proti dekletu. "Ti si pa..." Poskušala se je spomniti, če jo je že kje videla ali slišala njeno ime, a ni se spomnila. "Dobro, priznam, ne vem, kdo si. Tako neumno se počutim, da mene verjetno poznajo po imenu vsi, jaz pa skoraj nikogar... Sovražim kraljevsko življenje."  Pogledala je svoje črno krilo. "Razmišljam, da bi ga skrajšala. In malo scefrala na robu. Potem bi mi krasno pristajalo k majici." Pogledala je še svojo jakno. "Tejle bi pa odtrgala rokave. In jo pobarvala na temno modro, mogoče."

_________________
Back to top Go down
View user profile


vasilisa vasilyev


Female
Število prispevkov : 89
reputation : 0


ravenclaw


avatar

PostSubject: Re: skalnata obala   Tue Sep 24, 2013 1:23 am


holly :3 / 210 words / btw; i think the lowest wordcount is 200 :3

vasilyev si skorajda ni morala pomagati, da je ne bi začudeno pogledala. bile so nenavadne besede, še bolj pa, ker so prišle iz ust članice kraljevske družine; tisti so se ponavadi le nosili okrog ter se važili s svojimi položaji. edinega, ki ga je vasilyev poznala, da ni bil tak, je bil on; toda on se ne bo nikoli vrnil. "vasily... khm, vasilisa," je odgovorila vasilyev. po šoli je bila znana kot vasilyev; toda za pripadnike kraljevskih družin je bila vasilisa. nekateri so vse prelahko povezali ime z nekaj ubogimi datotekami, ki so o njej krožile. po naslednjih besedah ni res vedela, kaj reči; počutila se je izjemno neumno. "ne, saj ni to krivo. mislim, da sem bila enkrat v istem razredu kot ti; drznvraanovka sem," delno je bilo res; drznvraan in royal hall so imeli nekatere ure skupaj, toda holly bi verjetno poznal vsak iz čarovniškega sveta. "ali pa ga zarobila," se je nasmehnila - ekstremno nenavadno - vasilyev. "mogoče pa razparala ob straneh," je še dodala ter skomignila z rameni. še vedno se je spominjala, kako je ariadno v četrtem razredu osnovne šole obsedlo šivanje - na koncu pa je, kakor ponavadi, vasilyev znala več od nje.
Back to top Go down
View user profile


holly hayes


Female
Število prispevkov : 16
reputation : 0


royal


avatar

PostSubject: Re: skalnata obala   Tue Sep 24, 2013 1:43 am

Holly se je nasmehnila. "Mislim, da se te ne bi spomnila. Sem bolj pozabljiva oseba. Ampak lepo, da zdaj vem, kdo si. In resnično mi je všeč tvoje ime. Vedno sem zelo rada brala bunkeljske pravljice, še najraje ruske, in v vsaki tretji je nastopala kakšna Vasilisa." Spomnila se je pravljice o neki deklici Vasilisi in njeni čarobni lutki, ki je bila ena njenih najljubših pravljic. In tisto Vasiliso si je vedno predstavljala kot to, ki jo je videla pred sabo. Le da je bila tista iz pravljice malo mlajša. "Očitno veš veliko o oblačenju... Mogoče bi ti lahko jaz enkrat priskrbela nekakšno dovoljenje, da bi prišla v mojo sobo in mi pomagala zašiti obleko. V omari imam veliko blaga in star bunkeljski šivalni stroj. Res je star... Ampak deluje."

_________________
Back to top Go down
View user profile


vasilisa vasilyev


Female
Število prispevkov : 89
reputation : 0


ravenclaw


avatar

PostSubject: Re: skalnata obala   Tue Sep 24, 2013 3:54 am


holly :3 / 262 words / :3

"moje ime mi ni pretirano všeč," je priznala vasilyev - njen vzdevek in prav tako priimek je bil tisti, ki je ponazarjal njeno osebnost. močna. hladna. metamorf. popolna. morala je biti močna, da je preživela v tem svetu. morala je biti hladna, saj ni hotela, da kdorkoli ugotovi, kaj se ji plete po glavi. morala je biti metamorf, zato da se je lahko skrila in prilagodila. in, nazajdnje, morala je biti popolna, saj če ne bi bila, bi se je že zdavnaj znebili. in ugajalo ji je, biti taka - včasih je preprosto izklopila svoj vid na zadeve ter se postavila v kožo nekoga drugega, ki jo je opazoval. in vedno so bile njene misli enake - ko bi le lahko bila takšna, kakršna je ona. "niti ne. imam svoj stil, in to je vse, za kar se zanimam," temna oblačila, vedno jeans in vedno črno ličilo - to je bilo tisto, čemur je pravila stil; svoj stil. "morda. zadnje čase sem zelo zaposlena..." je skomignila z rameni ter skušala čim bolj hladno in vljudno nakazati, da ne bo šlo. vsem kraljevim stražarjem je bil znan njen ugled kot ena od upornikov; seveda se je potrudila in vse zanikala, toda sum je bil sum in nemogoče bi ga bilo izbrisati. in holly se je zdela res nekako nedolžno; ni hotela biti vpletena v upor in te stvari. če bi tisti zgoraj izvedeli, da je dobila povabilo k eni od plemičev, bi vse sledilo v tej smeri; smrt.


Back to top Go down
View user profile


holly hayes


Female
Število prispevkov : 16
reputation : 0


royal


avatar

PostSubject: Re: skalnata obala   Thu Sep 26, 2013 1:10 am

"Mogoče bi pa jaz lahko prinesla šivalni stroj ven, ali pa kam drugam, tebi bližje. Tako ali tako pa tudi če ne bi vedela ničesar o oblačilih, potrebujem družbo, in bila bi zelo vesela, če bi bila to ti. Ampak te ne bom silila, prav?" Zdelo se ji je, da mora še nekaj reči. A ji je zmanjkalo zamisli za pogovor. Nekaj časa je strmela v jezero, potem pa spet začela govoriti. "Najraje bi takoj končala s tem uporom in uvedla demokracijo, če bi lahko. Grozno se počutim, ker bi morali ljudje umreti, samo za to ker so kraljevske družine... takšne. In če bo kdo govoril, da smo zlobni, nihče ne bo rekel, da jaz nisem, tudi če si želim mir. In kljub temu, da bi naredila kaj, če bi lahko, si me zagotovo vsi uporniki želijo ubiti. Sovražim svoje življenje." Pogledala je v tla in opazovala svoje čevlje. Bili so zelo, zelo dragi in kljub svojemu krasnemu videzu zelo udobni. Sezula jih je in jih besna vrgla v jezero. Čim dlje, v čim bolj globoki del. Potem si je slekla še jakno in tudi njo vrgla daleč proti sredini jezera. Za konec je v jezero izginil še njen diamantni prstan. Počutila se je veliko bolje. Edini problem je bil, da jo je začelo močno zebsti v noge.

_________________
Back to top Go down
View user profile


vasilisa vasilyev


Female
Število prispevkov : 89
reputation : 0


ravenclaw


avatar

PostSubject: Re: skalnata obala   Sat Sep 28, 2013 8:10 am


holly :3 / 247 words / :3

"brez zamere, ampak dvomim, da bi te vrata v drznvraan kar tako spustila čez," se je narejeno nasmehnila vasilyev. bilo je prijetno spet govoriti z nekom, ki je bil kraljevski; plemiči so imeli nek poseben ritem govora, ki jo je nenavadno spominjal nanj. prekleto, kako ga je pogrešala. posmehljivo je zakrhala. "dvomim, da bi lahko kdorkoli silil mene v karkoli," imela je nek čuden občutek, da bosta s holly na koncu končali še kot prijateljici; to pa bi bil nenavaden par, upornica in hayesova. "če bi lahko, bi tudi jaz. toda ni mogoče. zato se moraš ob določenem času postaviti na pravo stran in tam ostati, ne glede na to, kaj drugi mislijo o tem," je dejala. med uporniki ni bila zelo pomembna, kljub temu, da je imela že nekaj večjih nalog. "kaj je bil sploh prvi razlog, da se je zgodila vladavina? če bi lahko, bi šla nazaj in vse spremenila. mogoče bi bilo tako tudi življenje nekaterih drugih ljudi veliko lažje," ni vedela, kaj točno je blebetala, je pa nehala biti zamišljena takoj, ko je zaslišala pljusk in zagledala, kako so se dragi čevlji potopili v morje. presenečno je vasilyev pogedala dekle zraven sebe. to je bila nenavadna kretnja. še bolj pa se je začudila, ko je v morju pristala še jakna in prstan. "treba se je boriti. drugače ne moraš preživeti," je zamrmrala, še sama ni vedela, zakaj.

Back to top Go down
View user profile


holly hayes


Female
Število prispevkov : 16
reputation : 0


royal


avatar

PostSubject: Re: skalnata obala   Thu Oct 03, 2013 1:19 am

"Mogoče bi se pa lahko pretvarjala, da sem nekdo drug... Ampak na koncu bi zagotovo vsi izvedeli, da sem iz kraljeve družine. Zagotovo bi." Razmišljala je, da bi v vodo vrgla še kaj, a je raje nehala. "Mogoče se rajši ne bi več pogovarjala o uporu in teh stvareh, ker se bi znalo zgoditi, da bi na koncu imela oblečeno samo spodnje perilo. Potem bi se prehladila ali pa še kako hujše zbolela. No, prehladila se bom nedvomno, ker nimam več jakne in čevljev. Ampak živela pa bi še rada nekaj časa." Čeprav se lahko vsak hip zgodi, da umrem. Lahko me napade kakšen ponoreli upornik. Mogoče bi padla v vodo. Ko bi vsaj znala plavati. Sicer je Holly znala plavati, a nič bolje kot kakšen pet ali šestletnik. Vode jo je bilo od nekdaj strah, zato je bil zanjo velik dosežek, ko se je nekaj let nazaj naučila plavati v vodi, ki je dovolj globoka, da lahko doseže tla. A v globini bi jo zagotovo zagrabila hudo panika. Brez, da bi dobro razmislila, če je pametno, da to reče, je rekla: "Vasilisa, me lahko naučiš plavati?"

_________________
Back to top Go down
View user profile


vasilisa vasilyev


Female
Število prispevkov : 89
reputation : 0


ravenclaw


avatar

PostSubject: Re: skalnata obala   Sun Oct 13, 2013 1:04 am


holly :3 / 203 words / so soorrrry for late reply -.-

"mogoče," je odgovorila vasilyev. "toda, seveda, vsak bi te prepoznal. noben ne bi moral preživeti v čarovniškem svetu brez poznavanja kraljevih družin," zasmejala se je ob njeni pripombi, smeh, ki že dolgo časa ni prišel iz njenih ust. "morda pa bi bilo bolje," ji je odgovorila. "ko bi le lahko storila to - se skrila nekam ter se pretvarjala, da te časi sploh ne obstajajo," je še dodala ter si predstavljala, kako bi bilo, če bi lahko odšla v svoje stanovanje, zaprla in zapahnila vsa okna in vrata in nobenega ne spustila notri. morda bi nekaj let po takem stanju začela verjeti, da to, upor in vladavina, ne obstajajo.

ob naslednjem vprašanju se je vasilyev ugriznila v ustnico. "zakaj mi tako zelo zaupaš?" je vprašala. seveda je znala plavati, toda še nikoli ni nobenega karkoli učila. "kaj pa, če sem ena od upornikov? kaj, če sem ti nevarna?" je vprašala. že dolgo časa ni tako dolgo govorila z nekom brez njenih 'potrebnih' sarkastičnih besed. zamišljeno se je zazrla v morje, v modrino, ki je valovila in se je gubala. "kaj, če mi ne moraš zaupati? kaj, če sem smrtonosna zate?"


Back to top Go down
View user profile


Sponsored contentPostSubject: Re: skalnata obala   

Back to top Go down
 

skalnata obala

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ghosts from tomorrow :: 
the lake
-