Share | 
 

 prepovedani oddelek

View previous topic View next topic Go down 


the god


Število prispevkov : 320
reputation : 0


admin


avatar

PostSubject: prepovedani oddelek   Sun Sep 01, 2013 5:25 am
prepovedani oddelek
Back to top Go down
View user profile http://ghostsfromtomorrow.slovenianforum.com


christina harper


Female
Število prispevkov : 61
reputation : 6


ravenclaw


avatar

PostSubject: Re: prepovedani oddelek   Sun Oct 06, 2013 3:47 am

this post is for mysterious lady named freya i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to nothing atm and alright, let's start the fun!
*
freya elton. nekaj v tem imenu je v njej prebudilo že kar dolga leta neprisotno radovednost. njen brat ji je tako, čisto mimogrede omenil prav ta priimek, ki naj bi bil zelo vpliven v uporniški organizaciji. the resistance. kako zelo dolgo je že bilo od tega, ko sta skupaj s svojim bratom privolila v to, da se jim priključita? vse skupaj je obujalo veliko vrečo spominov, tudi tistih, katerih se ta trenutek christina ni želela spominjati.

hvaležna je bila za veter, ki je tisti trenutek zapihal skozi odprto okno temnega hodnika in v temi se je odpravila naprej, proti knjižnici. vedela je, da je bilo njeno dejanje nepremišljeno in bi jo nekoliko starejši harper še kar nekaj časa karal o tem, kako zelo je drezala v nesrečo za svoje življenje.

kakor je bila ona magnet za ljudi, pa so bile težave tiste, ki so bile magnet zanjo.

a tokrat je bilo drugače. tokrat, je želela potrditi svojo teorijo o tem, kdo je to dekle, ki je delovalo tako zelo oddaljeno od vseh pravzaprav bilo.

s polglasnim škripom vrat je smuknila v sobo pred njo in oči so v eni sami sekundi objele vso lepoto, ki jo je lahko v knjigah zaznala le oseba iz drznvraana - no, mogoče so bile tudi tukaj izjeme. mogoče je bil kakšen tak tudi v gryfondomu, pihpuffu ali pa celo v spolzgadu. čeprav za slednje je sklepala, da bi se veliko raje smukali po oddelku, kamor je želela priti sedaj ona. včasih se je res spraševala, če jo je izbiruh poslal v pravi dom.

a sedaj ni bilo časa za takšna vprašanja. sedaj je morala najti tisto knjigo, katere hrbet je opazila nekaj dni nazaj in je bila skoraj stoodstotno prepričana, da vsebuje skrivnosti, do katerih se je želela dokopati. in tako je s kančkom čarovnije in čisto navadnega bunkeljskega načina vlamljanja bila sposobna odkleniti verige in smukniti na prepovedani oddelek, ter se neprevidno odpraviti proti prav tisti knjigi.

ko le ne bi bila tako zelo prepričana sama v svoje sposobnosti. in to jo je teplo nekaj minut po tem, ko je kolikor hitro je lahko začela brskati po starem papirju zapiskov.

in nato se je nekaj v bližini premaknilo. “prekleto,” je zaklela sama pri sebi in pripravljena na to, da nekomu natvezi tri četrtine in pol laži o tem, kaj je počela tukaj, se je obrnila proti smeri, iz katere je prišel zvok.
Back to top Go down
View user profile


freya elton


Female
Število prispevkov : 257
reputation : 5


slytherin prefect


avatar

PostSubject: Re: prepovedani oddelek   Sun Oct 06, 2013 7:15 am

note: i love it already. :3
pred dobrimi tremi tedni. stopala je po nabito polnem hodniku, z ravno črto, ki je nadomestila polne ustnice. v rokah je imela stisnjene knjige in nekaj pergamentnih listov, iz katerih je kukalo rdeče pero. naenkrat se je zaustavila pred veliko okno na ovinku hodnika, zagretega zaradi množice mrgolečih učencev, se sklonila in pobrala eni izmed učenk nekaj pisal. ''izvoli,'' je hitro zinila in dekletu pred nos potisnila pisala...//...na koncu je samo še odhitela naprej po hodniku, sledil pa ji je vonj 'sposojenega' parfuma njene sošolke.

danes. kot vsak četrtek je pomagala knjižničarju v knjižnici. za delo se je javila kar tako, prostovoljno, saj se je v knjižnici počutila kot v raju, in že sam občutek, da je lahko obiskovala tudi prepovedane oddelke je bil vznemirljiv. ozrla se je h knjižničarju, mu dala bedast izgovor, da se je lahko sprehodila naokoli - kam? na prepovedane oddelke, seveda. prostor je bil dokaj prazen, saj so se učenci med odmori po večini zadrževali v domovih, ob lepem vremenu pa tudi zunaj, kakršno pa je bilo tudi ta dan.
potuhnjeno je odklenjena vrata. odklenjena vrata? za vraga, saj jih je prejšnjič zaklenila. tiho, da se je njeno dihanje komaj slišalo, je smukala med policami, izza ene, malo bolj oddaljene pa je lahko slišala listanje knjige. postavila se je za polico, s čevljem pa trknila ob visoko polico. odlično. oseba, dekle je stalo pred njo in se takoj obrnilo. obraz je bil še kako znan. dekle, ki ga je spoznala na hodniku. christina harper, drznvraanka, če se freya ni motila. kaj bi pridna drznvraanka počela na prepovedanem oddelku, na katerega je vlomila in potuhnjeno brskala za knjigami? ''mm, kaj pa počneš tukaj?'' delovala je presenečeno, ne pa hladno. stopila je bližje, pogledala knjigo in ji jo predrzno iztrgala iz roke. ''in čemu te zanima ta knjiga?'' oseba, ki se ji je še v prejšnjem trenutku zdela tako nedolžna, ji je postala sumljiva.
christina - clothes
Back to top Go down
View user profile


christina harper


Female
Število prispevkov : 61
reputation : 6


ravenclaw


avatar

PostSubject: Re: prepovedani oddelek   Mon Oct 07, 2013 12:37 am

this post is for mysterious lady named freya i've got no idea how many words is in this post, i'm listening to owl city and hihi!

*

še kako zelo živo se je spomnila njunega prvega snidenja, ko se je nekoliko zasanjano sprehajala proti sobam svojega doma. bil je le še eden izmed dni, ki ni prinesel nič novega - zunaj so pele ptice, znotraj pa so žvrgoleli glasovi študentov bradavičarke, ki so obsegali vse od raznih čenč, do pvsem neumnih pogovorov o fantih in o tem, kako zelo postavni so bili varnostniki kraljeve sodrge. in ker se christini vsega tega tisti čas ni dalo poslušati, se je odločila, da se bo skupaj z nekaj ur prej pridobljenimi zapiski odpravila v domove, ki so bile, kot je sama upala, nekoliko manj polne, kot hodniki in velika dvorana. in ob vsem čebljanju učencev in njenih mislih, ne bi niti opazila, da ji je iz rok na tla padlo nekaj pisal, če je ne bi ustavila rjavolaska in ji vse skupaj potisnila v naročje, nato pa odvihrala proč od nje. “um... hvala?” je čez nekaj trenutkov polglasno spregovorila, stoječ na prstih in dvignjeno desnico v smeri proti njej. vendar dekle se ni ozrlo, nazaj, pač pa je le stopalo vse dlje od nje, dokler je ni bilo več mogoče videti. zavzdihnila je, a vi tistem trenutku jo je že objel trušč prijateljic, ki so jo gledale z razumevajočim pogledom in čisto tako, mimogrede so navrgle njeno ime in priimek. freya elton. lahko bi prisegla, da je prav ta isti priimek že nekje slišala. od svojega brata, morebiti. izjemno vpliven priimek v uporniški organizaciji. in brez da bi slišala vse mogoče opravljivke, ki so stale okoli nje in ji razlagale, kako zelo čudaško je to dekle pravzaprav bilo, je z njimi stopala proti vratam svojega doma in razmišljala.

od tistega dne naprej, je raziskovala njeno eksistenco in kdo je bila in kakšna je bila njena vloga. uspela se je dokopati do podatkov, ki so bili dokaj osnovni, ampak knjiga za njo je bila ključ do tega, da izve tudi nekaj drugega. nekaj več. bilo je skoraj nemogoče, da jo je spregledala v teh sedmih letih šolanja na bradavičarki. ampak... če je sedaj pomislila nazaj, je bila prav ta deklina, ki je sedaj presenečeno strmela vanjo na prepovedanem oddelku izjemno dobra v neiztopanju. in prav ta sumničava narava, ki ji jo je spremljala na obrazu, je skoraj veliko več kot očitno dokazovala, da je christina imela prav. družina elton. ena izmed najbolj vplivnih družin pri upornikih. in to dekle, pred njo je bilo del le-te. kako je bila skozi vseh sedem let tako zelo slepa? z desno roko se je prijela za glavo in se sama pri sebi nasmehnila.

“um, berem?” je z nasmeškom nekoliko neumno navrgla. le kaj drugega pa bi počela okoli polic prepovedanih knjig. “recimo, da me zanima zgodovina,” je zvito nadaljevala in skomignila z rameni, na njenih ustnicah pa je še zmeraj plesal nasmešek, ko je dekle knjigo iztrgala iz njenega objema. “zakaj?” je skoraj otročje dodala, se zahihitala, ter si nekoliko popravila svoje lase nazaj za ramena, ker so se zaradi hitrega sunka nazaj znašli vsepovsod. no, mogoče pa ni bila v tako zelo velikih težavah, kot bi lahko bila. pravzaprav se ji je zdelo, da je vse skupaj je enkraten začetek nove igre. le kaj bo freya naredila sedaj? skoraj prepričana je bila, da nima pojma, da je prav tako kot ona, tudi chris na strani uporništva... toda ne. zakaj bi ji to povedala sedaj? zamudila bi toliko zabave...
Back to top Go down
View user profile


freya elton


Female
Število prispevkov : 257
reputation : 5


slytherin prefect


avatar

PostSubject: Re: prepovedani oddelek   Wed Oct 09, 2013 3:37 am

note: shitty poste pišem ):
brala je, torej je bilo njeno vprašanje nekoliko neumno. vendar vseeno, je pričakovala v odgovor kaj drugega, kot to. če bi bilo možno, bi njenemu domu v tem trenutku odštela masno število točk. vsaj nekaj, kar bi jo spravilo v dobro voljo. ''oddelek z zgodovinskimi gradivi se nahaja na drugi strani tega prostora.'' obrnila se je nazaj in pokazala na izhod. ''mimo izhoda desno,'' je tišje rekla. z mimiko ji je dobro pokazala, da v tem prostoru ni dobrodošla. ''ker recimo knjige na prepovedanem oddelku ne bi smeli brati, ker.. hm, je pač prepovedano?'' hotela je zveneti neumno, zato so temu pripomogle tudi kretnje z rokami. knjigo je previdno odložila na polico za sabo, saj je ji je zdela nekoliko mamljiva. še posebej njena vsebina. imela jo je namen vzeti in se kasneje z njo še izmuzniti skozi prostore knjižnjice, vse do dekliških spalnic, kjer bi do večera čakala na čas za branje, ko bi seveda sošolke že enkrat pri priči utihnile. raje se ni pritoževala nad njimi, kajti sam bog ne ve, kakšne bi bile posledice. težav pa si prav tako ne bi želela nakopati.

zrla je v dekle pred seboj in si jo temeljito ogledovala. ja, to je bila tista iz hodnika, ki se ji niti ni zahvalila, ali pa ona tega ni slišala - vseeno, to pa tudi ne bi bilo veljavno zanjo. vsaj na videz se ji je zdelo, da je drznvraanka. tipična drznvraanka, kar tako bi rekla. rokave volnene jopice je ovila okoli dlani in se nasmehnila sama pri sebi. in seveda ob dejstvu da bo dejansko pretihotapila knjigo. vse se je zgodilo tako hitro, prehitro.
christina - clothes
Back to top Go down
View user profile


Sponsored contentPostSubject: Re: prepovedani oddelek   

Back to top Go down
 

prepovedani oddelek

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ghosts from tomorrow :: 
fourth floor
 :: 
library
 :: 
sections
-